In the Cut

  • Svensk titel: In the Cut
  • Originaltitel: In the Cut
  • Speltid (min): 112
  • Release (Bio): 2004-02-27
  • Release (Blu-ray/DVD): 2004-07-07

Recension - Blu-ray/DVD

Meg Ryan må ha stått och stampat på samma ställe hela sin karriär men att hon skulle vara såhär desperat. Vem kunde veta? I en sista desperat chans att inte låta sin karriär sjunka ännu lägre tar Meg Ryan av sig kläderna och går hela vägen på bio. Det fungerade för Halle Berry, det fungerar inte för Meg Ryan.


Vi får följa Frannie Averey (Meg Ryan) som jobbar som lärare samt vars passion är poesi. Hon umgås mycket men sin syster Pauline (Jennifer Jason Leigh) som bor ovanför en strippklubb. Båda två är ganska vilsna själar som inte riktigt har någon kontroll på vart deras liv är på väg.
Men en dag möter Frannie en polisman (Mark Ruffalo) utanför sin lägenhet som vill ställa några frågor om ett mord som skett strax utanför hennes lägenhet. Det är början på en udda och erotisk relation mellan Frannie och polismannen.


Till en början känns ”in the cut” väldigt lovande. Ett snyggt och annorlunda kameraarbete som förmedlar mycket i sitt sätt att välja bilder. Det finns något i huvudkaraktären Frannie och hennes relation till polismannen Malloy som känns intressant. Men filmen dör ganska tidigt efter att vi lärt känna huvudkaraktärerna och resten av filmen går mest på tomgång.

Meg Ryans prestation har blivit lovordad, men jag blev inte så imponerad på av henne då allt hon egentligen gjorde var att gå runt osminkad, rynka lite på näsan och givetvis ta av sig kläderna. Imponerande värre…

Kevin Bacons karaktär fungerar inget mer än som en komisk ton i filmen och visserligen så behövdes det men det känns ändå helt onödig för filmen.
Något intressant fanns att berätta från början men det försvann på något sätt i ett desperat försök till comeback genom lite spel på nakenhet av en viss Meg Ryan.

Johan Lindström

Kommentarer