Generalens dotter

  • Svensk titel: Generalens dotter
  • Originaltitel: The General's Daughter
  • Speltid (min): 111
  • Release (Blu-ray/DVD): 2000-11-15
  • Tagline: Go behind the lies.

Recension - Blu-ray/DVD

När kapten Elizabeth Campbell, dotter till general Joseph Campbell blir våldtagen och mördad på militärt område sätts kriminalutredaren Paul Brenner (John Travolta) på fallet. Han får 36 timmar på sig att tillsammans med utredaren Sarah Sunhill (Madeleine Stowe) hitta den skyldige innan FBI tar över. När Brenner och Sunhill börjar
forska i omständigheterna runt dådet avslöjas fler och fler hemligheter som armén inte har för avsikt att offentliggöra. Frågan är om fallet hinner lösas i tid, och vem är egentligen skyldig?

"Generalens dotter" är en stark thriller som bjuder på både mysterier och utmärkta rollprestationer. John Travolta gör ännu en lysande skådespelarinsats och borde vara färdig för Hollywoods Hall of Fame när som helst. Även Madeleine Stowe gör bra ifrån sig, jag tycker att hon är lite för stel i vanliga fall, men här visar hon prov på motsatsen. James Woods, som offrets medarbetare och mentor är som alltid en fröjd att se.

Filmen är mycket snyggt klippt och ljussättningen gör verkligen sitt för att förmedla stämningen. Den kan kännas seg vid ett par tillfällen, men det är skönt att för en gångs skull slippa action-all-the-time-konceptet. Regissören Simon West, som tidigare gjort bl. a "Con Air" visar att han är kapabel att regissera flera olika sorters genrer.

Jag vill rekommendera denna film till alla som vet att uppskatta en bra thriller. Söker ni däremot efter nonstop action bör ni nog välja någon annan film.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer