Secret Life of Walter Mitty, The

  • Svensk titel: Secret Life of Walter Mitty, The
  • Originaltitel: Secret Life of Walter Mitty, The
  • Speltid (min): 114
  • Release (Bio): 2014-01-24
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-05-28

Recension - Blu-ray/DVD

Walter Mitty är en snäll, harmlös kille. Kanske till och med lite tråkig. Han gör ett bra jobb som ansvarig över negativlagret på LIFE magazine, men känner att något saknas i livet. Det ständiga dagdrömmandet är för honom ett sätt att fly den grå vardagen, bege sig in i en värld där han faktiskt betyder något, gör något spännande och lever ut.

När tidningen en dag hotas av nedläggning och han får ansvaret att hitta det negativ som ska pryda det allra sista numret ställs allt på sin spets. Walter tvingas sluta drömma och istället agera, men ingen, allra minst Walter själv, kunde ana vad som komma skulle...

”The Secret Life of Walter Mitty” är en underbar film! Varm, harmonisk, vacker, rolig, dramatisk, gripande… de positiva adjektiven är legio. Ben Stiller, som både regisserar och spelar huvudrollen, visar än en gång att han har mer att komma med än roliga grimaser och dratta-på-ändan-humor, mycket mer. Jag skulle vilja påstå att han aldrig varit bättre. I övriga roller ser vi bland annat Kristen Wiig, som Walters potentiella kärleksintresse, Shirley MacLaine som modern och Sean Penn som en äventyrlig fotograf.

Inte nog med att filmens innehåll är vackert, den är enormt snygg att titta på också! Storslaget foto av Stuart Dryburgh och häpnadsväckande miljöer gör att jag sitter som klistrad framför TV:n och verkligen lever mig in i filmen på ett sätt som tyvärr är alltför ovanligt nu för tiden.

Jag hade ovanligt lite koll på den här filmen innan jag såg den. Jag visste ju att den har varit på gång under många år och att namn som Steven Spielberg, Ron Howard och Jim Carrey alla varit involverade under tidens gång, men någon gång strax innan att Ben Stiller blev inkopplad tappade jag kollen. Det var alltså med oskuldsfulla ögon jag fick se ”The Secret Life of Walter Mitty” för första gången, och för det är jag evigt tacksam.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer