Out for a kill

  • Svensk titel: Out for a kill
  • Originaltitel: Out for a kill
  • Release (Blu-ray/DVD): 2004-01-07

Recension - Blu-ray/DVD

Det var ett tag sedan Seagal gjorde så påkostade produktioner som "Under Siege" och "On Deadly Ground". Actionfilmer som faktiskt var bra producerade, ganska genomtänkta och ens aningen trovärdiga. Men det var som sagt ett tag sedan.

Nuförtiden harvar Seagal kring i samma träsk som Jean-Claude Van Damme och till viss del Sylvester Stallone gör - i lågbudget, direkt-till-video-träsket. Filmer där enda beviset på att man har haft en manusprocess är i filmens öppningstexter där det ordet "screenwriter" står med.

I "Out For A Kill" "spelar" Seagal en f.d. mästertjuv som blivit proffessor i historia med specialisation på den kinesiska Han-dynastin i Yale och numera lever ett trevligt familjeliv i en amerikansk radhusförort. Efter att ha blivit oskyldigt fängslad drar han på sig ett yakuza-triumvirats onda öga och Seagal tvingas hämnas efter det att hans fru (som troligen är en tredjedel av hans ålder) sprängs i bitar.

Sedan blir det taffliga fightscener med svärd och annat. Det blir dessutom lite pinsamt att se hur Seagal, som ska föreställa en kampsportsmästare, dekat ner sig då totalt. Ett tiotal bara kvinnobröst exponeras också på ett totalt kvinnoförnedrande, Slitz-aktigt vis, inkluderat Seagals fru.

Det här är alltså väldigt kliché. Enda gången man blir riktigt väckt är en liten pärla till fightsekvens någonstans i mitten med en asiatisk motståndare som fightas på ett minst sagt... störigt vis.

Ett tips om ni dock vill se en lågbudgetaction med intelligens är, överraskande nog, en annan av Scanboxs releaser: Jean-Claude Van Dammes "In Hell".

Csaba Perlenberg

Kommentarer