Notting Hill

  • Svensk titel: Notting Hill
  • Originaltitel: Notting Hill
  • Speltid (min): 119
  • Release (Blu-ray/DVD): 2000-01-19

Recension - Blu-ray/DVD

William Thacker (Hugh Grant) bor i Notting Hill och ser inte så ljust på livet, William har nämligen en inneboende och ett lågbetalt yrke. Han jobbar i en resebokhandel och hans inneboende är en riktig slusk.

En dag när William är i bokhandeln kommer Anna Scott (Julia Roberts) in, hon är en av världens mest framgångsrika skådespelerskor. Hon är inte heller helt lycklig, hon är förföljd av media och har så gott som inget privatliv.
Anna som tindrar av karisma börjar tycka om William, de börjar umgås och bli allt för bra vänner. William börjar verkligen falla för Anna som känner likadant. Dagen då Anna ska åka hem till Amerika är William hopplöst förälskad i henne, men nånstans innerst inne vet han att drömmen han lever i är för bra för att vara sann…

Roger Michell som tidigare står bakom ”Mr. Bean” och ”Fyra bröllop och en begravning” har lyckats igen! Karaktärerna i Notting Hill är geniala och välskrivna. Hugh Grant är otroligt bra som den gentleman han spelar. Julia Roberts är enastående i rollen som den lite osäkra men ändå målmedvetna mega filmstjärnan.

Filmen är mycket bra upplagd och tiden rullar iväg snabbt framför tv-apparaten. Sannolikheten i filmen är väl dock inte så stor för hur stor är chansen att man börjar umgås med en så känd person?
Ur mina ögon är filmen enormt gripande men humorn tyckte jag inte om så mycket, förutom att Rhys Ifans är hysteriskt rolig som williams sluskiga inneboende.
Det är fascinerande att se hur kärleken mellan William och Anna utvecklas man vet nästan aldrig vad som kommer att hända. Ska han få henne? hon lever ju i lyx och kan i stort sett få vem hon vill, varför välja William?

Notting Hill är absolut den bästa romantiska komedin jag har sett på länge så den är mycket mer än sevärd.

Peter Othberg

Kommentarer