Hooked Up

  • Svensk titel: Hooked Up
  • Originaltitel: Hooked Up
  • Speltid (min): 78
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-12-14
  • IMDb: Hooked Up

Recension - Blu-ray/DVD

En långfilm gjord enbart på iPhone. Kan det vara något?

Både ja och nej. Själva konceptet med found footage, ett berättargrepp som utgörs av ”riktiga” händelser utan manus, kunde vi för första gången avnjuta 1980 i Ruggero Deodato’s kannibal-klassiker, Cannibal Holocaust. 20 år senare rönte Blair Witch Project stora framgångar på samma koncept. Hooked Up kommer dessvärre inte i närheten av dessa två filmer, och då rankar jag dessutom inte Blair Witch vidare högt.

Hooked Up handlar om de två amerikanska vännerna Tonio och Peter som reser till Barcelona för att festa och träffa brudar, under resans gång dokumenteras allt med mobiltelefonerna. Vilket är rätt märkligt om man tänker efter. Man träffar två tjejer, hänger med på efterfest och helvetet bryter ut. Fortsätter man då filma?

Hade man haft trovärdiga skådespelare i huvudrollen kanske konceptet hade funkat. Dessutom är manuset är platt och jag undrar om filmen ens hade en regissör? Det finns ett par scener som var lite halvkusliga och ibland lyser lite talang igenom, men annars håller inte iPhone-konceptet i mer än 20-30 minuter. Som kortfilm hade det i bästa fall varit uthärdligt. När filmen väl kommer igång efter 40 minuter av nonsens är det dessvärre för sent.

Stefan Johansson

Kommentarer