Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

  • Svensk titel: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
  • Originaltitel: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
  • Speltid (min): 102
  • Release (Bio): 2016-06-03
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-10-24
  • IMDb: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Recension - Blu-ray/DVD

Efter händelserna i den första filmen sitter den onde Shredder i fängelse, och våra pizzaälskande sköldpaddsvänner kan fokusera på småskurkar, pizza (förstås) och att kolla på basket. I smyg då förstås, som sanna ninjas kan de inte avslöja sin existens. Det är också därför som före detta kameramannen Vern (Will Arnett) nu firas som stadens stora hjälte, då han fick ta åt sig äran för Shredders gripande.

Men när Shredder ska flyttas till ett annat fängelse attackeras fångtransporten av fotklanen och Shredder fritas. Tillsammans med utomjordingen Krang har han beslutat sig för att förslava jordens samtliga invånare, och det är bara fyra skalförsedda tonåringar som kan stoppa honom…

När ”Teenage Mutant Ninja Turtles” släpptes härom året tyckte jag att det var en ganska underhållande film, mycket tack vare Will Arnett men också filmens relativt enkla story. Därför hade jag ändå en viss förhoppning om att denna uppföljare skulle vara lika underhållande.

Men nej. ”Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” är en seg och tråkig soppa. Visst, jag tillhör inte målgruppen och har inte heller någon nostalgisk koppling till karaktärerna, och därför misstänker jag att jag har en lite lägre toleransnivå för de fjanterier som bjuds. Jag har förstått att karaktärerna BeBop och Rocksteady är tagna från grundmaterialet och där var ganska populära figurer, men jag skulle tro att de fungerar betydligt bättre i tecknad form. Här blir det bara larvigt.

Finns det inga positiva saker då? Tja, Will Arnett är rolig, även om han inte är med så mycket. En liten kul Vanilla Ice-referens fick mig också att småle (Vanilla Ice var ju som bekant med i ”Teenage Mutant Ninja Turtles II: Secret of the Ooze” 1991), men den huvudsakliga känslan var tristess.

Turtlesfans ska givetvis se filmen – om de inte redan gjort det – men ni andra bör tänka efter en gång extra först.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer