Straight Outta Nowhere: Scooby-Doo! Meets Courage the Cowardly Dog

Recension - Blu-ray/DVD

Scooby-Doo och hans mysterielösande kompisar har precis knäckt ännu ett fall när Scooby själv plötsligt hör ett konstigt ljud som får honom att bete sig väldigt konstigt och rymma från de andra. Han tar sig ut mitt i ingenstans, där han möter en annan hund som hört exakt samma sak. Den andra hunden är Courage (eller Kurage på svenska). Det visar sig snart att ljuden och vibrationerna de känt av kommer från gigantiska cikador som snart attackerar gården där Kurage och hans husse Hjalmar och matte Märta bor.

Nu måste Kurage och Scooby-Doo lösa detta mysteriet, givetvis med hjälp av Fred, Daphne, Velma och Shaggy, samt Märta och Hjalmar (nåja).

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag älskar Scooby-Doo! Därför hade jag som vanligt höga förväntningar på “Straight Outta Nowhere: Scooby-Doo! Meets Courage the Cowardly Dog”, trots dess tungvrickartitel. Men hur mycket jag än gillar Scoob, så kan jag inte med Kurage. Han har sin egen serie på Cartoon Network, tecknad i en helt annan stil än Scooby-Doo, och det blev nog lite för mycket konflikt mellan de båda här. Scoob är ju van vid diverse crossovers, då han träffat både Batman, Harlem Globetrotters, rockbandet KISS och bröderna Sam och Dean i “Supernatural” tidigare, men just denna funkade inte alls för mig. Tyvärr, måste jag tillägga, då det definitivt visar sig på betyget.

Men upp med hakan, det kommer definitivt mer med Scooby-Doo framöver, och då hoppas jag på bättring!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer