Indiana Jones and the Dial of Destiny

  • Svensk titel: Indiana Jones and the Dial of Destiny
  • Originaltitel: Indiana Jones and the Dial of Destiny
  • Speltid (min): 155
  • Release (Bio): 2023-06-28
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-12-05
  • IMDb: Indiana Jones and the Dial of Destiny

Recension - Blu-ray/DVD

Professor Henry “Indiana” Jones har precis gått i pension och har nu ett stilla liv som nyskild pensionär framför sig. Trodde han åtminstone, för när guddottern Helena dyker upp och behöver hjälp att hitta Arkimedes gamla “dial of destiny” så måste han återigen ta på sig sin fedora och skinnpaj och ge sig ut på ett sista äventyr.

Min kollega Johan skrev mer om handlingen i sin biorecension, och han var också mer nöjd med slutresultatet än vad jag är. För när jag sitter i soffan och tittar på den här filmen kan jag inte låta bli att känna att det är något som saknas. Är det Spielbergs magiska touch månntro? Är det den överdrivet utdragna speltiden? Tidigare filmer har legat runt tvåtimmarsgränsen, men här dras det ut med ytterligare en halvtimme och det tror jag inte är till någon fördel. Det blir flera moment som känns som ren utfyllnad och när jag kommer på mig själv att snegla på klockan flera gånger under filmen är det inte ett bra tecken.

Harrison Ford gör det han ska, även om han är i tröttaste laget. Phoebe Waller-Bridge som Helena är det vitamintillskott som behövs, men absolut bäst är föga förvånande Mads Mikkelsen som skurken Voller.

Johan gav “Indiana Jones and the Dial of Destiny” en fyra i betyg. Jag nöjer mig med en trea.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Andra recensioner

Kommentarer