Ninth Gate, The

  • Svensk titel: Ninth Gate, The
  • Originaltitel: Ninth Gate, The
  • Release (Bio): 1999-11-26

Handling

The Ninth Gate handlar om Dean Corso (Johnny Depp) som är expert på att hitta gamla och sällsynta böcker. Han är dessutom skicklig på att köpa dem billigt och sälja dem dyrt. Detta udda yrke kräver fingertoppskänsla, kalla nerver och inga som helst skrupler. Men frågan är om det räcker när Corso får sitt livs ovanligaste uppdrag.Den förmögne bokexperten Boris Balkan (Frank Langella), en hängiven samlare av litteratur om djävulen, vill att Corso ska kontrollera om Balkans exemplar av boken "The Nine Gates of the Kingdom of Shadows" är äkta. Boken som tros vara skriven av djävulen själv finns bara i tre exemplar, och Dean Corso får betalt för att resa till Europa och jämföra böckerna för att utröna vilken bok som är äkta vara.


Dean Corso, som inte är det minsta intresserad av djävulen, börjar snart en färd som inte bara kommer att förändra hela hans världsbild. Färden kommer också lämna en rad döda människor i Corsos spår.


I hälarna har han förmögna Liana Telfer (Lena Olin), vars make en gång köpte boken. Nu vill hon ha den tillbaka, kosta vad det kosta vill. Corso är emellertid inte helt oskyddad, en mystisk kvinna (Emmanuelle Seigner) lägger sig i hans uppdrag på ett mycket våldsamt sätt…