Road trip

  • Svensk titel: Road trip
  • Originaltitel: Road trip
  • Speltid (min): 94
  • Release (Bio): 2000-09-29
  • Release (Blu-ray/DVD): 2001-05-29
  • Tagline: The greatest college tradition of all.

Recension - Blu-ray/DVD

Okej, vad gör man om man varit otrogen mot sin flickvän, som i och för sig inte bor inom samma riktnummerområde, och lyckats spela in allt på video och av misstag råkar skicka kassetten till henne? Skaffa fram en bil, skippa plugget för ett par dagar och åk dit och försök få tag på paketet innan hon hinner få det. Och glöm inte att ha roligt på vägen!

Det är någon speciellt med den senaste tidens amerikanska highschool-rullar. Dels så går det hem i de svenska stugorna och dels så har de utvecklats mycket och blivit riktigt bra och genomtänkta. Många nya skådespelare gör sina debuter i dessa filmer och flera lyckas gå längre än så. Road Trip innehåller flera ansikten, några nya men även de man känner igen sedan tidigare, och som har goda chanser att lyckas, däribland Sean William Scott som vi senast såg i ”American Pie”.

Jag skrattade hejdlöst åt ”American Pie” och dess träffsäkra pinsamheter. ”Road Trip” handlar nästan om samma sak. Här finns festerna, sexet, videkameran, erektionen och pinsamma stunder. Det är ju därför vi alla kan känna igen sig. Och publiken älskar det. Det är mycket skratt, nästan hela tiden och humorn är faktiskt det som skiljer den från ”American Pie”. De vi upplevde så skrattretande att det blev genant finns det mindre av här. Istället skrattar vi åt den genomtänkta humor som finns filmen igenom. Här slutar min recension. Varför? Därför att det inte finns så mycket mer att säga. Det är ytligt, lättsamt och fantastiskt roligt.

Jesper Isaksson

Andra recensioner

Kommentarer