Belägringen

  • Svensk titel: Belägringen
  • Originaltitel: The Siege
  • Speltid (min): 111
  • Tagline: On November 6th our freedom is history.

Recension - Blu-ray/DVD

Den amerikanska militären tillfånga tar en muslimsk ledare och det leder till att New York blir det främsta målet för en terrorvåg. FBI-agenten Anthony Hubbard, som ska sätta stopp för terroristerna tvingas jobba tillsammans med CIA-agenten Elise Kraft. Något som han helst vill slippa. Men bomberna fortsätter att explodera och allt fler oskyldiga drabbas. Man tar då in militären för att stoppa det hela i ledning av general Deveraux. De tre har alla avlagt en och samma ed: att stödja och försvara författningen. Men kan de svara för den avlagda eden?

Något som saknas i denna film är tyngden och själen. Det känns på något sätt att den är väldigt utdragen och tunn när man egentligen vill ha den lite tjockare och kortare. Det händer mycket hela tiden men inget som gör en direkt engagerad.

Filmmakarna har dock lyckats skapa känslan av att inte vara riktigt säker på vilken sida alla står på. Frågan finns där men man utesluter att svara. Detta ger filmen en liten spark framåt och man fortsätter följa agenterna med spänning.

Denzel Washington är som alltid utmärkt och det är ett nöje ett få följa honom. Annette Benning gör likaså en mycket bra insats och med glimten i ögat. Kemin mellan dessa två fungerar riktigt bra och de piffar upp stämningen i filmen.

Belägringen är bra och lagom spännande. Den tillför inget nytt men den får en att sitta kvar i stolen. En film som är klart sevärd, men det lilla extra som gör en film spektakulär finns tyvärr inte.

Daniel Eek

Andra recensioner

Kommentarer