ABCs of Death 2, The

  • Svensk titel: ABCs of Death 2, The
  • Originaltitel: The ABCs of Death 2
  • Speltid (min): 117
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-03-16
  • Tagline: 26 nya sätt att dö.
  • IMDb: ABCs of Death 2, The

Recension - Blu-ray/DVD

Härom året släpptes skräckfilmsantologin "The ABCs of Death" och blev en relativt stor succé. Konceptet, att låta filmmakare skapa en kortfilm om död baserad på en bokstav i alfabetet kändes fräscht och möjligheterna var oanade. Resultatet blev en ganska ojämn samling med filmer, där vissa guldkorn stod ut bland andra betydligt sämre bidrag.

Givetvis blev det en uppföljare, och nu i dagarna släpptes "The ABCs of Death 2" på DVD och Blu-ray här i Sverige. Resultatet är även denna gång väldigt ojämnt, och tyvärr lite mindre intressant än första gången.

De bidrag som stod ut för mig var bland annat de tre första, "A is for Amateur", "B is for Badger" och "C is for Capital Punishment", där de två första bjuder på en lyckad blandning av humor och skräck som föll mig i smaken. Den tredje var mer tankeväckande och påvisar hur sjukt det är att vissa länder än i dessa påstått upplysta tider har dödsstraff.

Under tiden som jag tittade på antologin blev jag tipsad om att inte missa den lilla extra scen som utspelar sig efter sluttexterna. Det var ingen mindre än Jill Gevargizian, filmens 2nd unit director, som påpekade det på twitter. Så jag passar här och nu på att vidarebefordra den uppmaningen. Om det är värt det eller inte, det är en annan sak.

Nej, det här var tyvärr inte så kul. Jag vet inte om jag var på fel humör för filmen, eller om jag helt enkelt inte längre roas av utstuderat splatter på samma sätt som när jag var ung.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer