Cabin Fever 3: Patient Zero

  • Svensk titel: Cabin Fever 3: Patient Zero
  • Originaltitel: Cabin Fever 3: Patient Zero
  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-04-20
  • Tagline: The Birth of Fear
  • IMDb: Cabin Fever 3: Patient Zero

Recension - Blu-ray/DVD

När ett gäng barndomsvänner beger sig ut till en till synes öde paradisö för att ha svensexa ser allt till en början ut att gå som smort. Solen lyser, ölen är kall och det finns gott om braj. Men när två av dem får konstiga utslag efter en liten snorklingstur, utslag som snabbt växer sig större och äckligare, blir det slut på festandet. Nu är det en kamp mot klockan att hitta hjälp innan de alla blir offer för den okända smittan…

Eli Roth gjorde succé med filmen ”Cabin Fever” 2002, en film som definitivt hade sina stunder även om den var långt ifrån perfekt. 2009 kom det en uppföljare som jag inte har sett, och 2014 släpptes en andra uppföljare direkt till DVD. Det är den, ”Cabin Fever: Patient Zero” som jag nu har sett för Tellusfilms räkning.

Jag ska vara ärlig. Den här filmen är inte bra. Alls. Den har snygga effekter och bjuder på en hel del gore vilket är positivt om man gillar sådant. Vad den däremot inte kan erbjuda är sympatiska huvudrollsinnehavare eller en intressant handling. Filmen är faktiskt riktigt tråkig, och vad Sean ”Samwise Gamgi” Astin gör i den har jag ingen aning om. Det har väl inte regnat rollerbjudanden över honom efter ”Sagan om ringen”-trilogin antar jag.

”Cabin Fever: Patient Zero” är som sagt en tråkig film. Kanske kan den vara något för de allra största fansen av de tidigare filmerna i serien, men jag är skeptisk.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer