Utan trosor i Tyrolen 2

  • Svensk titel: Utan trosor i Tyrolen 2
  • Originaltitel: Alpenglühn im Dirndlrock
  • Speltid (min): 79
  • Release (Bio): 1974-07-29
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-03-28
  • IMDb: Utan trosor i Tyrolen 2

Recension - Blu-ray/DVD

På 70-talet svämmades formligen biograferna över med gladporr med Tyroler-tema, varav den mest kända och framgångsrika är ”Utan trosor i Tyrolen”. Inte mindre än 315 000 svenskar såg den på bio, fler än vad ”Gudfadern II” lyckades locka till sig samma år!

Samma år som ursprungsfilmen släpptes kom också två direkta uppföljare. ”Utan trosor i Tyrolen 2”, eller ”Utan läderbyxor i Tyrolen” som den hette på bio, handlar om den lilla byn Vögelbrunn som står på ruinens brant. Turismen är lika med noll, och den enda kvarstående möjligheten att få ordning på finanserna är om det går att omvandla byn till en kommun och därmed kunna ansöka om bidrag. Men för att kunna nå kommunstatus måste Vögelbrunn utöka sin population med sju personer under det nästkommande året.

Borgmästaren, apotekaren och krogägaren bestämmer sig då för att uppmana alla att skaffa barn, och utlyser dessutom en belöning till alla kvinnor som blir med barn. Det lockar förstås, och nu börjar det pippas och nuppas hej vilt i den lilla byn. Inte minst borgmästarens två döttrar gör sitt för att ”hjälpa till”…

Regissören från den ursprungliga filmen, Siggi Götz, är tillbaka och likaså flera av skådespelarna från den första filmen. Upplägget är detsamma, vackra vyer över alperna, lite naket, lite oompa-oompa musik och en j-a massa buskis. Att säga att det är bra vore kanske en överdrift, men filmen har ändå en viss harmlös charm som är svår att värja sig emot.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer