Spandex Sapiens

  • Svensk titel: Spandex Sapiens
  • Originaltitel: Spandex Sapiens
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-05-23
  • IMDb: Spandex Sapiens

Recension - Blu-ray/DVD

Michael Majalahti är Finlands svar på Randy ”The Ram” Robinson. Mickey Rourkes karaktär i suveräna The Wrestler från 2008. Spandex Sapiens är dessvärre inte någon suverän film. 

Michael är en medelmåtta fribrottare med stora drömmar. Om det inte vore för sporten, kanske musik (hårdrock) eller skådespeleri hade varit den huvudsakliga födan. Nu är det väl så att Michael inte verkar vara tillräckligt bra på någondera. Dock finns det en vilja, en liten bit karisma och utstrålning som gjort att Michael i vilket fall får visa upp sig i Japan med jämna mellanrum. Om han får betala för hela kalaset låter jag vara osagt, då regissören låter det viktigaste delarna i filmen bli osagt.

Spandex Sapiens hade kunnat bli en riktigt kul tragikomisk dokumentär, och den börjar riktigt bra. Men efter 20 minuter börjar man skruva på sig. Den frireligiösa fadern får alldeles för mycket utrymme och vissa passager är på tok för utdragna. Men i slutändan får man ändå lite förståelse för den sympatiske brottaren, och man håller tummarna för att han skall lyckas.

Stefan Johansson

Kommentarer