Husdjurens hemliga liv

  • Svensk titel: Husdjurens hemliga liv
  • Originaltitel: The Secret Life of Pets
  • Speltid (min): 91
  • Release (Bio): 2016-08-03
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-11-28
  • IMDb: Husdjurens hemliga liv

Recension - Bio

Har ni funderat på vad era husdjur gör hemma hela dagarna medan ni är på jobbet? I nya animerade ”Husdjurens hemliga liv” får vi se vad ett antal husdjur i New York tar sig för när det är husse- och mattefritt.

Hunden Max brukar ägna dagarna åt att sitta och vänta på matte vid ytterdörren. I huset bredvid sitter tiken Gidget och trånar över Max, som dock inte fattar någonting. Deras kompisar – katten Chloe, mopsen Mel, taxen Buddy och undulaten Sötnos – brukar träffas hemma hos Max för att snacka lite om vad som händer i kvarteret.

En kväll får Max en stor överraskning – matte har med sig en ny hund hem, en stor byracka kallad Duke. Max är långt ifrån nöjd, och det uppstår snart konflikter mellan de båda hundarna. Men vad som börjar med små hyss slutar med att båda hundarna snart är lösa inne i stan, utan skattemärken och på flykt från hundfångaren. Nu är det upp till deras kompisar att hitta dem och se till att de kommer hem innan hussar och mattar slutar jobba för dagen…

”Husdjurens hemliga liv” är en riktigt rolig animerad film från Illumination Entertainment, bolaget som gav oss ”Dumma Mej”-filmerna. De lyckas än en gång leverera en film som roar både barn och vuxna, och det var tätt mellan skratten i biosalongen. Filmen har inte samma djup och underliggande mening som ”Zootropolis”, men den är minst lika underhållande.

Med sitt rika och härliga persongalleri kommer alla tittare hitta sin egen favorit. Min är utan tvekan kungspudeln Leonard. Ser ni filmen kommer ni förstå varför.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer