Bamse och Häxans Dotter

  • Svensk titel: Bamse och Häxans Dotter
  • Originaltitel: Bamse och Häxans Dotter
  • Speltid (min): 65
  • Release (Bio): 2016-12-25
  • IMDb: Bamse och Häxans Dotter

Recension - Bio

När det hittas guldklimpar i bäverdammen vill förstås den lika rike som elake Krösus Sork lägga sina tassar på det. Han planerar att slå sönder dammen, och på det sättet enklare komma åt allt guld! Att det skulle innebära att hela byn vid kullarna skulle översvämmas och alla skulle tvingas flytta på sig rör honom inte i ryggen, han struntar väl högaktningsfullt i de andra! Speciellt den där Tramse-Bamse…

Samtidigt har en ny liten flicka dykt upp vid skolan. Lova heter hon, och vill mer än någonting annat börja i skolan och få nya vänner. Men det är inte alltid så lätt för en häxas dotter att bli accepterad i samhället.

Precis som i den förra filmen, ”Bamse i Tjuvstaden”, är det Peter Haber, Morgan Alling och Steve Kratz som gör rösterna till Bamse, Lille Skutt och Skalman. Och precis som i den förra filmen bjuds vi på en mysig animerad film, med varma färger och ett makligt tempo lämpligt för de allra minsta. Mina döttrar, åtta respektive sex år gamla, var till en början inte helt övertygade om att filmen skulle passa dem. Speciellt den äldre klagade högljutt över att behöva se ”så barnsliga filmer”, men när lamporna i salongen tändes efter en dryg timme var det ändå nöjda leenden som lyste upp deras ansikten.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer