Absolutely Fabulous: The Movie

  • Svensk titel: Absolutely Fabulous: The Movie
  • Originaltitel: Absolutely Fabulous: The Movie
  • Speltid (min): 91
  • Release (Bio): 2016-09-02
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-01-02
  • IMDb: Absolutely Fabulous: The Movie

Recension - Blu-ray/DVD

Patsy och Edina är tillbaka!

Även om det gått ett par år sedan sist är det nästan som om tiden stått still hos dessa självutnämnda partypinglor. Edina jobbar fortfarande som PR-agent och Patsy jobbar på modetidning, men framförallt är det champagnedrickande och karljakt som ligger i fokus.

När ryktet går att självaste Kate Moss ska byta PR-agent blir det liv i luckan i branschen. Alla, ALLA, vill få henne som kund och givetvis är Edina en av dem. Men efter att ha råkat knuffa ner fröken Moss i Themsen under en galafest måste Edina fly fältet, givetvis med Patsy i släptåg. De flyr landet med sikte på franska rivieran, och äventyret är igång.

Även om jag inte följde ”Helt hysteriskt!” slaviskt när det visades på TV har jag ändå hyfsad koll på karaktärerna, och därför kändes filmen väldigt bekant. Det är samma galna händelser i lite längre format, och det funkar faktiskt den här gången. Jennifer Saunders (Edina) är ett komiskt geni (även om jag gillade henne ännu bättre i gamla ”French & Saunders”, och Joanna Lumley (Patsy) är fantastiskt rolig. Från Bondbrud till en riktig gammal snusktant – för det är precis vad Patsy är – Lumley är alltid sevärd.

TV-serien hade gott om kändisar i små biroller och cameos, men filmen lägger i en överväxel: förutom Kate Moss får vi se Emma ”Baby Spice” Bunton, Gwendoline Christie (Brienne of Tarth i ”Game of Thrones” och kapten Phasma i ”Star Wars: The Force Awakens”), Jon Hamm (”Mad Men”), brittiske talk show-värden Graham Norton och så förstås massor av stora namn från modeindustrin, som Jean-Paul Gaultier, Stella McCartney m fl.

”Absolutely Fabulous: The Movie” är rolig, inget snack om saken, men den lämnar samtidigt inga djupa spår hos tittaren. Precis som TV-serien är det underhållning för stunden, men inte mycket mer. 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer