G.I. Joe: Retaliation

  • Svensk titel: G.I. Joe: Retaliation
  • Originaltitel: G.I. Joe: Retaliation
  • Speltid (min): 110
  • Release (Bio): 2013-03-27
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-08-07
  • IMDb: G.I. Joe: Retaliation

Recension - Blu-ray/DVD

Efter ett till synes väl utfört uppdrag hamnar G.I. Joe i en fälla, och ett stort antal medlemmar dödas kallblodigt. Dessutom utmålas de som förrädare, och får världens alla regeringar emot sig. Nu är det upp till ett fåtal överlevare att inte bara återupprätta sin heder, utan även att rädda jorden från det största hotet av de alla: Cobra.

Efter sömnpillret som var ”G.I. Joe: The Rise of Cobra” tänkte jag att det kan inte gärna bli sämre. När jag dessutom såg att Dwayne ”The Rock” Johnson hade en av huvudrollerna i denna uppföljare höjdes mina förväntningar lite. Allt han gör är måhända inte bra, men han själv brukar vara underhållande. Men skulle det vara tillräckligt?

Nej. Johnson gör kanske inte bort sig i rollen som Roadblock, men det är inte långt ifrån ”Doom”. Han får inte mycket hjälp att rädda filmen av D.J. Cotrona eller Adrianne Palicki (Flint respektive Lady Jaye) heller, utan det blir upp till Ray Stevenson som den onde Firefly att hålla ställningarna. Visst, Bruce Willis dyker upp i en liten roll också, men ärligt talat var det ganska länge sedan som hans namn borgade för någon kvalitet.

Precis som den första filmen bjuds det på explosioner och action hela tiden, och precis som den första filmen är det fortfarande ointressant. På det sättet påminner filmerna ganska mycket om de senaste bidragen i ”Transformers”-serien, vilket kanske är naturligt med tanke på förlagorna.

Tyvärr, detta var inte särskilt bra.

(Den utgåva av ”G.I. Joe: Retaliation” som recenserats släpptes 15 januari 2018 och innehåller även föregångaren ”G.I. Joe: The Rise of Cobra”)

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer