iZombie, säsong 3

  • Svensk titel: iZombie, säsong 3
  • Originaltitel: iZombie - The Complete Third Season
  • Speltid (min): 527
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-05-07
  • IMDb: iZombie, säsong 3

Recension - Blu-ray/DVD

Slapp återanvändning av backstory börjar…. Nu:

Löst baserad på DC Comics Vertigo serie med samma namn, handlar ”iZombie” om Olivia ”Liv” Moore, en medicinstuderande som på en fest som urartar blir riven av en zombie. Hon förvandlas själv till en zombie, men inser snart att hon så länge får i sig mänskliga hjärnor på regelbunden basis kan hon bibehålla sin intelligens och mänsklighet. En liten nackdel, förutom kosten då, är att hon vid provokation kan hamna i ”full on zombie mode”, då hon blir överstark och helt vild.

För att få tillgång till mänsklig hjärna tar hon jobb på rättsmedicin. Hennes chef Ravi är medveten om Livs tillstånd, och låter henne få kalasa lite på offrens hjärnor medan han försöker framställa ett botemedel.

En liten bieffekt av att äta andras hjärnor är att Liv får minnesbilder från den döde, samt övertar dennes sätt och manér. Detta använder hon för att kunna hjälpa polisen Clive Babineux lösa de dödsfall som hamnar på hans skrivbord (och hennes obduktionsbord).

Så där ja, nu är jag färdig med återanvändningen av gamla texter (backstoryn kopierades skamlöst från min recension av säsong 2).

I den tredje säsongen av ”iZombie” har saker och ting eskalerat enormt. En armé av zombies, ledda av bolaget Filmore-Graves (Fill More Graves, fiffigt) börjar styra och ställa i Seattle. Livs före detta pojkvän Major hittar en plats i tillvaron som en del av denna armé, medan Liv själv fortsätter att hjälpa till med brottsbekämpningen i en alltmer härjad stad.

Precis som i de tidigare säsongerna är den stora behållningen (för mig) att se hur Rose McIver i huvudrollen får ta sig an nya personligheter för varje avsnitt, och det så gott som alltid med bravur. Därmed inte sagt att serien inte har något annat att erbjuda, för det har den verkligen.

Säsong fyra har snart rullat färdigt i USA, så nu ser jag otåligt fram emot ett DVD-släpp av den här i Sverige.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer