Deadpool 2

  • Svensk titel: Deadpool 2
  • Originaltitel: Deadpool 2
  • Speltid (min): 134
  • Release (Bio): 2018-05-16
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-10-01
  • IMDb: Deadpool 2

Recension - Blu-ray/DVD

The Merc with a Mouth är tillbaka, minst lika fräck och full i fan som vanligt! I ”Deadpool 2” fortsätter Wade Wilson, eller Deadpool som han kallar sig, att jaga skurkar och den här gången är det mer personligt än någonsin tidigare. Men han låter förstås inte det personliga lidandet stå i vägen för svordomar och snuskiga skämt, hur skulle det se ut?

Det är ingen idé att gå in för mycket på handlingen i ”Deadpool 2”, för jag känner nästan att den spelar en sekundär roll i det hela. Vad publiken (eller i alla fall undertecknad) är ute efter egentligen är ju att få se Deadpool skämta, svära och blåsa skallen av folk, eller hur? Och där går vi absolut inte lottlösa.

Ett konstant brytande av den fjärde väggen, och så mycket referenshumor och allmän meta att film- och serienördar får sitt för flera månader framöver – det är ”Deadpool 2” i ett nötskal. Ryan Reynolds är fantastisk i huvudrollen, och det är härligt med en skådespelare som uppenbarligen har sådan distans till sig själv. Sedan får vi inte glömma Josh Brolin som Cable, han får agera straight man mot Reynolds Deadpool och jag har inte sett någon göra ett så fantastiskt stoneface sedan Tommy Lee Jones i första ”Men in Black”.

Gillade ni första ”Deadpool” kommer ni garanterat att gilla denna. Tyckte ni däremot att den första filmen var för grov, osmaklig och barnslig är det lika bra att ni låter bli uppföljaren helt och hållet.

Till sist – missa för all världen inte scenerna under sluttexterna! Hysteriskt kul!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer