Kitty i spökhuset

  • Svensk titel: Kitty i spökhuset
  • Originaltitel: Nancy Drew and the Hidden Staircase
  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2019-07-01
  • Tagline: Mystery...has met its match
  • IMDb: Kitty i spökhuset

Recension - Blu-ray/DVD

Nancy Drew är en ung tuff tjej med skinn på näsan som gärna tar sig an utmaningar. När hon får nys om att det spökar på godset Twin Elms är det med en enorm entusiasm hon börjar luska i vad som egentligen pågår. Till sin hjälp har hon sina kompisar George och Bess, samt den kanske inte lika kära vännen Helen. Frågan är om de har vad som krävs för att ta reda på sanningen…

Nancy Drew, eller Kitty Drew som hon också är känd som i Sverige, såg dagens ljus redan 1930, då den första boken om henne släpptes. Sedan dess har hon figurerat i över 300 böcker, tre-fyra TV-serier, sex filmer (den första kom 1937) och över 30(!) TV-spel. Så det är en minst sagt etablerad karaktär som vi här får träffa.

I den här versionen spelas Nancy av Sophia Lillis, som tidigare briljerat i både ”Det” och ”Sharp Objects”. Hon gör en inte besviken denna gång heller, utan porträtterar Nancy som en ung, tuff och finurlig tjej med glimten i ögat och hjärtat på rätta stället.

Filmen i sig är harmlös och lite småcharmig, även om det står klart att undertecknad, en 46-årig man, inte direkt tillhör målgruppen. Men jag skulle tro att mina döttrar kommer att uppskatta den.

En stabil film, som får en lika stabil trea i betyg.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer