Sune - Best man

  • Svensk titel: Sune - Best man
  • Originaltitel: Sune - Best man
  • Speltid (min): 90
  • Release (Bio): 2019-12-20
  • Release (Blu-ray/DVD): 2020-04-27
  • IMDb: Sune - Best man

Recension - Bio

När Sunes klass ska iväg på klassresa till hemlig ort blir han först väldigt taggad! Det blir ju ett perfekt tillfälle att spendera lite extra tid med Sofie. Men peppen försvinner snabbt när Sunes mamma påminner honom om att hela familjen ska gå på morfars bröllop samma dag, och att han därför inte kan följa med på klassresan.

Nu måste Sune bestämma sig vad som är viktigast – morfar, som dessutom bett honom vara best man på bröllopet, eller klassresan tillsammans med Sofie. Det är inte ett enkelt val, men som ”tur” är hjälper gärna lillebror Håkan till att planera…

Samtidigt misstänker pappa Rudolf att morfars blivande hustru bara är ute efter pengar, och mamma Karin springer på en gammal ungdomskärlek(?) som definitivt inte glömt henne…

Efter att ha blivit så positivt överraskad av ”Sune vs Sune” var det med relativt höga förväntningar jag och barnen klev in i biosalongen denna morgon. Inte ens det faktum att vi var de enda tre i en salong för 198 personer kunde påverka mig negativt (snarare tvärtom), och jag blev inte heller besviken. ”Sune – Best man” är en mycket värdig uppföljare som bjöd på lika många skratt som den förra filmen, både för vuxna och barn.

Fredrik Hallberg är fortfarande perfekt som pappa Rudolf, och Sissela Benn likaså som mamma Karin. Vi får även möta morfar, stundtals lika velig som Sune själv, härligt spelad av Tomas von Brömssen.

Vill ni gå på bio hela familjen och redan har sett ”Frost 2” så är detta ett alldeles ypperligt alternativ.

Nu hoppas jag på en tredje film med samma gäng!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer