After Life - säsong 2

  • Svensk titel: After Life - säsong 2
  • Originaltitel: After Life: Season 2
  • Speltid (min): 180
  • Release (Streaming): 2020-04-24
  • Streamingplattform: Netflix
  • IMDb: After Life - säsong 2

Recension - Streaming

Mycket är sig likt i dessa sex nya avsnitt. Storyn utspelar sig fortfarande på en nedläggningshotad gratistidningsredaktion som skriver porträtt om diverse udda typer (som den bittra hundraåringen eller den överdrivet plastikopererade kvinnan). Journalisten Tony (Ricky Gervais) fortsätter sörja sin sprudlande livskamrat Lisa (Kerry Godliman). Hon finns, som tidigare, med i varje avsnitt i form av gamla videoklipp.

Birollsgalleriet är gediget och välspelat. Tony umgås med reporterkollegorna, senila farsan (och hans fina vårdare), hungrige älsklingsjycken och ett speciellt gäng med underdogvänner som omfattar en snäll prostituerad, en påträngande brevbärare och en vis ”kyrkogårdskompis”. Alla får någon slags karaktärsutveckling under säsongen (förutom möjligtvis hunden).

Vardagsfilosofi a’la ”fånga dagen” blandas med diverse absurda idiotrepliker. Man kan säga att ”After Life” säsong 2 kombinerar tårdrypandes drama och vulgärknäpp humor på ett väldigt annorlunda och avskalat sätt, precis som i första säsongen. Svårt att beskriva. Serien måste helt enkelt upplevas.

Jag blir inte lika golvad som jag blev av den första, överraskande säsongen. Men andra omgången med avsnitt är fortfarande väldigt fascinerande och man plöjer säsongen på nolltid. Netflix har gett grönt ljus för en tredje runda och då hoppas jag att Tonys sorgeprocess går ännu mer framåt. Och att han tar fram sin videokamera och filmar några nya glädjeämnen.

Johan Karlsson

Kommentarer