Cobra Kai - säsong 3

  • Svensk titel: Cobra Kai - säsong 3
  • Originaltitel: Cobra Kai - season 3
  • Speltid (min): 300
  • Release (Streaming): 2021-01-01
  • Streamingplattform: Netflix
  • Tagline: The Karate Kid Saga Continues
  • IMDb: Cobra Kai - säsong 3

Recension - Streaming

”Cobra Kai” säsong 1 var ren & skär ”Karate Kid”-njutning med samma originalskådisar. Toklyckad nostalgikick som både berörde och bjöd på skratt. Och förnyade konceptet briljant med ett par nya stjärnelever. Bilförsäljaren Daniel LaRusso och rivalen Johnny Lawrence hade flera lager och var inte så olika trots allt. Säsongen avslutades med en klassisk karateturnering som lekte med våra förväntningar.

Lika lyckade säsong 2 höjde insatserna. Daniel-sans dotter Sam anslöt till Miyagi-klanen på allvar. Avsnitten avrundades med en sjuhelsikes karateskolfajt i korridorerna. (Men var tusan höll pedagogerna hus?)

Min och frugans måste-se-serie ”Cobra Kai” har nu flyttat till Netflix, som precis lanserat en tredje karatespäckad säsong som tack och lov också håller måttet. Med råge. Vad gör den så jäkla bra då?

Dels har vi Daniel & Johnnys eviga tjafsande och roliga personkemi, som i denna säsong kommer till sin rätt på en omaka roadtrip. Dels är de unga rollfigurernas resor intressanta med hinder som häkte, panikångest och sjukhusvistelse. Slutligen gör Daniels ex-flickvänner (Ali och Kumiko) ett starkt intryck, som gör avtryck i den övergripande handlingen. Välskrivna scener som dessutom fyller i en hel del luckor.

Serien är grym på att vidga sina vyer. Som den givande Japan-resan. Och de fördjupande sensei Kreese-tillbakablickarna. Så många nivåer av fanservice. Blir helt paff.

Frågetecken 1: Varför fick Daniels sköndryga son bara en ynka scen i hela säsongen? Snålt.
Frågetecken 2: Hur trovärdigt är det att sympatiske Miguel återhämtade sig så pass fort? (Förstår dock att handlingen behöver drivas framåt i en kort säsong.)

En grej till bara: Finalavsnittet är superbt med demolerande julgransaction och några oväntade vändningar som berörde. Trodde aldrig att hen skulle byta sida! Så hungrig på fler säsonger. Och de kommer...

Johan Karlsson

Kommentarer