Monster Hunter

  • Svensk titel: Monster Hunter
  • Originaltitel: Monster Hunter
  • Speltid (min): 104
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-03-29
  • Tagline: Behind our world, there is another.
  • IMDb: Monster Hunter

Recension - Blu-ray/DVD

Natalie Artemis, kapten i förenta staternas armé, leder en FN-styrka vars uppdrag är att leta efter och hitta ett annat team med soldater som de tappat kontakten med. De överrumplas av en massiv sandstorm som transporterar hela teamet genom en interdimensionell portal till en plats kallad The New World, den nya världen.

Det tar inte lång tid innan de attackeras av ett stort monster och de tar sin tillflykt till närliggande grottor, där andra monster finns. Sedan blir det monster, monster, fler monster och lite monster.

Suck.

Någon sa till mig att jag borde vetat bättre än att ha några som helst förväntningar på en film som BÅDE bygger på ett datorspel OCH är regisserad av Paul W.S. Anderson. Det ligger minst sagt någonting i det, men samtidigt är jag faktiskt lite svag för både ”Mortal Kombat” (1995) och ”Resident Evil” (2002). Precis som i den sistnämnda jobbar han här med sin hustru, Milla Jovovich som ännu en gång spelar en hård brud med skinn på näsan.

Alltså. Nej. Det här är inte bra. Vad som är ännu värre är att det dessutom är tråkigt. Kanske får man mer utbyte av filmen om man spelat något av spelen den bygger på, men om så är fallet är det också ett misslyckande.

Milla själv är inte dålig, hon gör vad hon kan med det material hon fått. I så fall känns hennes motspelare Tony Jaa och, i en liten roll, Ron Perlman mer bortkastade.

Effekterna? Javisst, de är inte dåliga, men som jag sagt många gånger tidigare kan inte en film bäras upp av enbart effekter. Utan en vettig story blir det alldeles för platt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer