A Quiet Place: Part II

  • Svensk titel: A Quiet Place: Part II
  • Originaltitel: A Quiet Place Part II
  • Speltid (min): 97
  • Release (Bio): 2021-06-11
  • Release (Blu-ray/DVD): 2021-10-11
  • IMDb: A Quiet Place: Part II

Recension - Blu-ray/DVD

När “A Quiet Place” hade premiär 2018 blev jag väldigt imponerad och glad över att få se en ny, fräsch rysarthriller med modiga grepp. Vill minnas att jag skrev både ett och två positiva ord om den i min recension när det begav sig.

Nu har uppföljaren släppts på DVD och bluray och det var med höga förväntningar jag tryckte på Play. Samtidigt var jag lite nervös, kan regissören John Krasinski få till det igen?

Svaret var lyckligtvis ja. Krasinski, som denna gång spenderar största delen bakom kameran, har fått till en riktigt bra uppföljare i ordets rätta bemärkelse.

Filmen börjar med en flashback till “dag 1”, dagen då allting började. Det här gillade jag, då det var något vi aldrig fick förklarat i den första filmen. Man ägnar dock inte allt för mycket tid åt denna flashback, utan vi kastas snart tillbaka dit vi var när den första filmen slutade och fortsätter därifrån. Emily Blunt är naturligtvis tillbaka som Evelyn, som nu står ensam med tre barn. Då de inser att de inte längre kan stanna på sin gård beger de sig ut för att hitta en ny säker plats. De springer på en gammal bekant som motvilligt hjälper dem att ta sig vidare, men ingenting är enkelt i denna nya värld…

Jodå, det här är lika spännande som förra gången, trots att vi känner till grundpremissen från start den här gången. Och fan så härligt att återse Millicent Simmonds som dottern Regan, hon är så bra!

“A Quiet Place part II” får en fyra i betyg av mig. Den är inte exakt lika stark som fyran originalfilmen fick, men det är marginell skillnad.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer