Baby-bossen 2: Familjeföretaget

  • Svensk titel: Baby-bossen 2: Familjeföretaget
  • Originaltitel: The Boss Baby: Family Business
  • Speltid (min): 107
  • Release (Bio): 2021-10-22
  • Release (Blu-ray/DVD): 2022-03-07
  • Tagline: Playtime is over.
  • IMDb: Baby-bossen 2: Familjeföretaget

Recension - Blu-ray/DVD

Det har gått många år sedan händelserna i “Baby-bossen”. Bröderna Templeton är nu vuxna, och medan storebror Tim är stadgad familjefar har hans lillebror Ted - den forne babybossen - blivit en mycket framgångsrik affärsman. De har inte så mycket kontakt, men när det visar sig att Tims yngsta dotter Tina även hon är utsänd av Baby Corp. återförenas de för ett nytt uppdrag.

När jag recenserade “Baby-bossen” för knappt fem år sedan skrev jag att den “är underhållande, men jag är tveksam till att den kommer hålla sig kvar i mitt medvetande någon längre tid.”. Jag hade rätt, jag kan ärligt säga att jag inte minns någonting av den mer än att jag tyckte att Alec Baldwin var perfekt castad.

Så nu när det var dags att återknyta bekantskapen med bröderna Templeton var det med ett rent papper och helt utan förväntningar. Alec Baldwin är tillbaka som Ted, medan James Marsden ersätter Tobey Maguire som Tim. Visst, det funkar. Vad som däremot inte funkar är resten av filmen. Vi snackar dravel på hög nivå. Jag förstår inte heller vem som är målgruppen för filmen, då storyn är alldeles för invecklad för de minsta och alldeles för tråkig för de äldre. Det hänger inte ihop någonstans, och antalet scener som flummar ut totalt är på tok för många. Nej, det här är riktigt dåligt.

Jag vill dela ut ett halvt extra poäng till Jeff Goldblum som gör rösten till filmens antagonist. Med den lilla bonusen når vi upp till en hel poäng i betyg. Jag kan verkligen inte ge filmen mer än så, det är omöjligt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer