Late Phases

  • Svensk titel: Late Phases
  • Originaltitel: Late Phases
  • Speltid (min): 95
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-03-16
  • Tagline: När mörkret faller kommer ondskan
  • IMDb: Late Phases

Recension - Blu-ray/DVD

Pensionerade krigsveteranen Ambrose McKinley har precis flyttat in i ett äldreboende tillsammans med sin ledarhund. Det tar dock inte lång tid innan han får veta att många av de boende har dött, inte av ålder utan av djurattacker. Efter att själv överlevt en nattlig attack, där hans trofasta hund fick sätta livet till, blir Ambrose dock övertygad om att det inte handlar om något vanligt djur, utan något helt annat…

”Late Phases” är regissören Adrián García Boglianos första engelskspråkiga film, och det är en tät och välgjord skräckfilm. Nu är han ju ingen duvunge inom den genren, han har tidigare regisserat filmer som ”Jag ska inte dö ensam”, ”Cold Sweat” och B-segmentet i antologin ”The ABCs of Death” och vet vad han pysslar med.

Som ett fan av Boglianos tidigare alster var det med spänning och relativt höga förväntningar jag satte igång ”Late Phases” hemma, och jag är glad över att de infriades. Filmen hade så lätt kunnat bli en halvtaskig, billig B-rulle men Bogliano har lyckats undgå alla de vanliga fällorna och levererar en kvalitativ produkt som fans av genren bör uppskatta.

Jag måste också nämna Nick Damici som spelar Ambrose, sicket badass! Han får Charles Bronson att verka gemytlig, och det är med en smärre chock jag inser att jag inte sett någon av hans tidigare filmer. Där måste det ske bättring!

Gillar ni skräckfilm? Då ska ni se ”Late Phases”, jag tror inte att ni kommer att bli besvikna.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer