Huset

  • Svensk titel: Huset
  • Originaltitel: Huset
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-11-21
  • IMDb: Huset

Recension - Blu-ray/DVD

Två tyska soldater med en norsk fånge är på villovägar djupt inne i den norska skogen. Andra Världskriget rasar för fullt, men i skogen är den enda fienden kylan. Så småningom hittar man ett hus. Ljuset står på, det står en gryta med mat på spisen, och det verkar som huset precis blivit övergivet. Så är ej fallet. Hemska saker har tidigare hänt i huset, och soldaterna försöker sig gång på gång ta sig från platsen. Men huset vill något helt annat.

En nypa Huset som Gud Glömde, kryddat med en gnutta Måndag Hela Veckan, Evil Dead och Exorcisten. Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad av Huset. Efter att fått väldigt låga betyg på IMDB gick jag in med låga förväntningar. Men i efterhand kan jag bara konstatera att majoriteten människor som röstar på IMDB har fel. Garanterat flest amerikaner som sätter lågt betyg för att det är en utländsk film. Tråkig inställning.

Huset är en norsk produktion, men huvudspråket är tyska, med en gnutta engelska och norska. Skådespelet är helt okej, medan stämningen håller väldigt hög nivå. En liten pärla som jag hoppas fler människor får upp ögonen för.

Stefan Johansson

Kommentarer