Psycho Goreman

  • Svensk titel: Psycho Goreman
  • Originaltitel: PG (Psycho Goreman)
  • Speltid (min): 99
  • Release (Streaming): 2021-01-22
  • Streamingplattform: SF Anytime, iTunes, Viaplay, Google Play mm.
  • IMDb: Psycho Goreman

Recension - Streaming

Mimi är ett litet energiknippe till tjej. Man skulle också kunna kalla henne för en riktigt litet as. Hon tar inte skit från någon, men backar inte för att dela ut rejäla skopor med skit till andra. Inte minst brodern Luke, som hon kör med konstant.

Efter att de spelat en omgång crazyball (en alldeles egen uppfinning) hemma på tomten straffas Luke med att behöva gräva sin egen grav. Det är lugnt, det är helt enligt regelboken. Plötsligt slår spaden i något hårt. En stor låda av något slag verkar ha begravts för länge sedan. Mimi lyckas få bort en blänkande, röd sten från den innan föräldrarna ropar in dem för kvällen.

Vad de snart kommer att märka är att den röda stenen i själva verket är en amulett, och den som har kontroll över amuletten har också kontroll över en utomjordisk krigare med enorma krafter och en ännu större törst för blod. Det skrämmer dock inte Mimi, som snabbt inser att hon kan dra nytta över sin nya slav.

Uppväckningen av denna krigare, som barnen ger namnet Psycho Goreman, går dock inte obemärkt förbi. De som en gång förvisade honom känner av att han återigen är aktiv och beger sig än en gång ut för att stoppa honom. Men de hade inte räknat med Mimi…

”Psycho Goreman” är en helknäpp scifi/skräck/komedi regisserad av Steven Kostanski, som tidigare gjort filmer som ”Manborg” och ”The Void”, båda recenserade tidigare här på Tellusfilm. Jag var inte överdrivet imponerad av de filmerna när det begav sig (”The Void” är definitivt den bättre av dem) men ”Psycho Goreman” hade det lilla extra som tilltalade mig. Galen, rolig och splattig, med en massa härliga praktiska effekter. Och man får inte glömma bort unga Nita-Josee Hanna som spelar Mimi. En sådan energi!

Det här roade mig betydligt mer än vad jag hade förväntat mig. Den kommer definitivt inte att passa alla, men ge den en chans.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer