Void, The

  • Svensk titel: Void, The
  • Originaltitel: The Void
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-04-07
  • Tagline: Helvetet finns. Det här är värre!
  • IMDb: Void, The

Recension - Blu-ray/DVD

Det är mitt i natten och polisen Daniel Carter sitter i sin bil, blickandes ut över en tom landsväg i väntan på potentiella fortkörare. Men precis när han ska avsluta sitt pass snubblar en blodig man ut på vägen, precis framför polisbilen. Carter kör honom med ilfart till den lilla stadens sjukhus, som efter en brand är på väg att stängas helt. De få som är kvar ägnar sig framför allt åt att packa ihop det allra sista.

Det visar sig snart att det mesta av blodet på mannen inte är hans eget, men det är inte det konstigaste som håller på att ske. Något omänskligt har börjat härja på sjukhuset, något som tar över människokroppar en efter en. Som om det inte vore nog har sjukhuset omringats av maskerade kultmedlemmar! Carter och de andra på sjukhuset har ingenstans att ta vägen, och måste nu kämpa för sina liv…

”The Void” är en skräckfilm regisserad av Steve Kostanski och Jeremy Gillespie. De är mest kända som effektmakare till filmer som ”Suicide Squad” och ”Crimson Peak”, men låg också bakom filmen ”Manborg” som tidigare recenserats här på Tellusfilm. Jag var inte helt imponerad av ”Manborg”, och tyvärr inte mer imponerad av denna film.

Omslaget nämner att ”The Void” jämförts med filmer som ”The Thing”, ”Hellraiser” och ”The Beyond” och det förstår jag. Den är fullspäckad av praktiska specialeffekter som vid fler än ett tillfälle påminner om ”The Thing”, en karaktär med tillhörande historia som kunde varit med i vilken ”Hellraiser”-film som helst och slutet… tja, slutet är som taget rakt av från ”The Beyond”. Problemet är att alla dessa filmer är så mycket bättre än ”The Void”. Personligen känns det som om jag sett en fanfilm med grundidén ”Vi gör om våra favoritscener till en egen film!”.

Det håller inte.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer