Loki

  • Svensk titel: Loki
  • Originaltitel: Loki
  • Speltid (min): 290
  • Release (Streaming): 2021-06-09
  • Streamingplattform: Disney +
  • IMDb: Loki

Recension - Streaming

Varning för en del spoilers! Se först, läs sedan.

Efter mycket minnesvärda insatser i ”Avengers” och ”Thor”-filmerna var det kanske inte så konstigt att Tom Hiddlestons lurige Loki skulle få en egen serie på Disney+. Problemet var bara att den älskvärda skurken dog i ”Infinity War”. Därför får vi nu följa Loki från dåtiden som rymde och stal en evighetssten när Hulken tabbade sig i ”Endgame”.

Illa kvickt blir huvudkaraktären upplockad av tidsbyrån TVA som försvarar den heliga tidslinjen på order av de tre tidsväktarna. Agent Mobius (en helskön Owen Wilson) sätter Loki i koppel och rekryterar honom till verksamheten. Jag hade sedan trott att Loki skulle hoppa runt i olika tider och lösa olika små problem i olika avsnitt. Så simpelt blev det inte då storyn istället tog ut svängarna rejält, vilket jag är glad för. Älskade att bli överraskad. Vilken galenskap med olika varianter, en alligator och en osannolik kärlekshistoria mitt i domedagen.

”Loki” är en njutbar men lite för kort serie på Disney+. Två, tre avsnitt till hade inte skadat. Tom Hiddleston är grym som vanligt, och även Owen Wilson får till en bra personkemi med stjärnan. Sophia Di Martino (”Yesterday”) sopar mattan med killarna. Intressant med vem som ligger bakom tidsväktartrion. Gillar den komiska Sif-loopen. Scenografin är toppklass. Musiken är mäktig. Stark fyra får det bli.

Frågan är: Vill vi ha fri vilja och multiversekaos eller harmonisk ordning och fascistisk utrensning? Säsong 2 tar tydligen en sväng åt ännu ett oväntat håll. Undrar hur det blir.

Kolla in bakomfilmen också. Den är sevärd.

Johan Karlsson

Kommentarer