Ms. Marvel

  • Svensk titel: Ms. Marvel
  • Originaltitel: Ms. Marvel
  • Speltid (min): 283
  • Release (Streaming): 2022-06-08
  • Streamingplattform: Disney +
  • IMDb: Ms. Marvel

Recension - Streaming

Efter soppan som var "Moon Knight" blir det Marvel-bättring med råge med uppfriskande "Ms. Marvel" på Disney+. Johan är redo med en färsk recension nu efter att ha sett sista fajten i skolan som fick en touch av "Ensam hemma". Som vanligt kan det förekomma spår av spoilers.

Hur ska man bäst beskriva "Ms. Marvel"? En tv-serie med mycket hjärta. Charmig fangirlvinkling med pakistansk touch. Unikt visuellt bildspråk som speglar tonårslivet. Banbrytande med första muslimska superhjältinnan i MCU. Iman Vellani? Hon är klockren som Kamala Khan/Ms. Marvel. Birollerna är toppklass de också. Särskilt hightechbästisen Bruno och den sprudlande familjen med de intensiva föräldrarna i täten.

På minuskontot? Säsongen är helt klart för kort för sitt eget bästa. Sedan har jag en tanke om upplägget: Den gripande bakgrundsstoryn med Kamalas gammelmormor är lyckad, men den (och den magiska armbandsmytologin) kunde man ha sparat till en säsong 2, och enbart fokuserat på USA-storyn i säsong 1. 

Ms. Marvels superhjälteäventyr fortsätter härnäst i långfilmen "The Marvels" där hon kommer teama med Carol Danvers ("Captain Marvel") och Monica Rambeau ("WandaVision"). Det ser man definitivt fram emot - att unga Khan möter sin största idol Danvers. Efter det får hon mer än gärna återvända med fler avsnitt på Disney+.

Viktigt: Missa inte scenen efter eftertexterna.

Johan Karlsson

Kommentarer