Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

  • Svensk titel: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
  • Originaltitel: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
  • Speltid (min): 163
  • Release (Bio): 2023-07-12
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-11-13
  • Tagline: We all share the same fate.
  • IMDb: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Recension - Blu-ray/DVD

Ethan Hunt får ett nytt uppdrag, med en motståndare tuffare än någon - eller något - han mött tidigare. Den här gången är det en AI som kan ställa till med all möjlig jävelskap (Skynet har inget att sätta emot) om inte Hunt kan få stopp på det. Som tur är han sina trogna agentkollegor till sin hjälp.

Johan skrev mer om handlingen i sin biorecension av filmen, så jag går direkt på mina tankar om filmen. Först av allt - det är grymt svårt att sätta ett rättvist betyg på en halv historia. Det här är ju trots allt bara den första delen av två, och har inte något “riktigt” slut. Det, och det faktum att den inte är lika nagelbitande spännande som förra filmen “Mission: Impossible - Fallout”, gör att jag för tillfället inte känner mig bekväm med att sätta ett högre betyg än en trea. Kanske höjs betyget efter att jag sett del två? Kanske sänks det? Jag har ingen aning, men jag hoppas givetvis på det första alternativet. Tills dess får min bedömning anses vara en temporär “placeholder”.

MIssförstå mig rätt, Tom Cruise är som gjord att spela den här rollen, Hayley Atwell är ett välkommet nytillskott och man kan alltid lita på Simon Pegg och Ving Rhames. Men att lämnas i ovisshet på detta sättet är inget jag uppskattar. Det är en sak att lämna storyn med en cliffhanger när man är tillbaka med fortsättningen inom en vecka, eller åtminstone en rimlig tid, men nu får vi alltså vänta till 2025 innan vi får se hur det går. Och då kan jag sätta ett "riktigt" betyg på filmen.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Andra recensioner

Kommentarer