Meg 2: The Trench

  • Svensk titel: Meg 2: The Trench
  • Originaltitel: Meg 2: The Trench
  • Speltid (min): 116
  • Release (Bio): 2023-08-04
  • Release (Blu-ray/DVD): 2023-11-02
  • Tagline: Back for seconds.
  • IMDb: Meg 2: The Trench

Recension - Bio

Skulle se "Meg 2: The Trench" på oslagbart mysiga Scala-bion i Sölvesborg för ett tag sedan. Snacka om "haj concept". En kompis hade inte sett ettan. En annan vän skulle hjälpa någon att flytta. En tredje polare var inte så intresserad av rullen helt enkelt. Det var liksom deras förlust att de missade B-haj-action på A-nivå. Att gå på bio solo är inte alls så tragiskt som det kanske låter. Det är fullt rimligt ibland. 

Storyn? En påkostad expedition dyker långt ner i plurret med nya lyxiga u-båtar och råkar befria ett antal skithungriga bautahajar. Ska människorna lyckas klara livhanken och eventuellt rädda livet på ytterligare folk? Sedan slänger vi in en gigantisk bläckfisk och några smådinosaurier i mixen också. 

Sköne Jason Statham (som miljöaktivisten och överlevaren Jonas Taylor) är fortfarande en fena som 90-talsaktig actionstjärna. Han strimlar megahajar till frukost. Nu måste Taylor även skydda sin tonåriga, äventyrliga adoptivdotter Meiying, vars mamma som bekant dukade under i första filmen (spoiler, sorry). 

Strunta i logiken och realismen. Det här är en väldigt underhållande actionfilm som obekymrat går från de läskiga djupen till en paradis-ö-massaker. För oss som även gillar liknande rullar som "Hajen" och "Deep Blue Sea". Tvåan är förresten bättre än ettan.

Det är bäddat för en tredje film i framtiden. Förstås. Enda klagomålet jag har på "Meg 2: The Trench" är att det var lite onödigt att spoila dinosaurieprologen och fönsterscenen redan i trailern. Kunde inte det ha förblivit överraskningar? Hajar ni?

Johan Karlsson

Kommentarer