Wolves

  • Svensk titel: Wolves
  • Originaltitel: Wolves
  • Speltid (min): 87
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-06-07
  • Tagline: Unleash the beast
  • IMDb: Wolves

Recension - Blu-ray/DVD

Den 18-årige Caydens liv kommer aldrig att bli som vanligt igen. Som om det inte var nog med att han under en hångelstund i bilen råkar attackera sin flickvän med tänder och klor, han vaknar dessutom upp senare i sitt hem, med sina föräldrar brutalt lemlästade omkring sig.

Övertygad om att monstret inom honom ligger bakom tar Cayden till flykten. Han stjäl en motorcykel och beger sig iväg. På en ruffig vägkrog stöter han på en läskig typ som verkar veta mer om Cayden än vad som är rimligt. Efter att ha fått ett par vaga hintar från denne mystiske man drar Cayden vidare, till den lilla staden Lupine Ridge.

Det tar dock inte lång tid innan Cayden upptäcker att de flesta av invånarna i staden är varulvar, precis som han själv. Och ni vet ju hur hundsläktet är med revirtänkandet…

”Wolves” är skriven och regisserad av David Hayter, som tidigare skrivit manus till ”X-Men”, ”X-Men 2” och ”Watchmen”. I huvudrollerna ser vi Lucas Till (”X-Men: Days of Future Past”), Stephen McHattie (”Watchmen”, ”300”) och Jason Momoa (”Game of Thrones”, ”Conan the Barbarian”).

Precis som vampyrer har varulvar exponerats flitigt i film de senaste åren, och det är inte utan att man börjar tröttna så smått. När det så dyker upp en film man aldrig hört talas om tidigare, utan några jättestora namn i rollistan, är det svårt att påstå att peppen infinner sig omedelbart. Det var med väldigt låga förväntningar jag satte igång ”Wolves” hemma.

Men jävlar! Det här var ju riktigt underhållande! Bra effekter, bra skådisar och lite intressanta svängar i den relativt enkla storyn. Dessutom klockar filmen in på strax under 90 minuter, vilket alldeles för få filmer gör nu för tiden.

Även om ingen skådespelare behöver skämmas för sin insats i ”Wolves” måste jag ändå lyfta fram Jason Momoa lite extra. Karln har en j-a karisma och närvaro, precis som han hade i ”Game of Thrones”, ”Bullet to the Head” och de flesta andra filmer han varit med i. OK, Conan-rullen var inte helt lyckad, men det kan vi bortse ifrån tycker jag.

”Wolves” är en trevlig liten bagatell till film, som absolut är värd den starka trea den får.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer